Hemlagad i rummet garderob för ett sovrum

08/07/2013 by admin

Hemlagad i rummet garderob för ett sovrum

Oavsett hur många garderober byggdes in i ditt hus, är chanserna du fortfarande inte har tillräckligt. Det finns alltid för många kostymer eller alltför många klänningar och inte tillräckligt med utrymme för säsongslagring. Detta gäller särskilt i sovrum. Men det finns nästan alltid någon hård-till-använda plats där du kan bygga din egen garderob. Det är verkligen inte svårt att göra, och det kommer att hjälpa dig bli organiserad.

Grunderna

När du bygger din nya sovrum garderob, du har ett val: du kan bygga en fristående enhet eller du kan säkra den på väggarna som en inbyggd enhet. Inbyggda ins har fördelen av att ge mer utrymme, men fristående enheter kan flyttas runt om dina behov ändra och även flyttas till ett annat hus vid behov.

I båda fallen innehåller din garderob (minst) polack kläder och förmodligen en overhead hylla. Det kommer att vara minst två fot djupt. allt mindre kommer att vara för grunt för stora föremål som rockar.

Och du kommer att kunna avsluta utsidan av båda typerna men du väljer. Enheter med mycket trä kan färgas, föredrar många byggare att använda paint eller vägg beläggningar.

Fristående

Fristående garderober finns bara stora lådor, vanligen tillverkade av plywood eller MDF och på en bas av 2 x 4s för att höja dem något från golvet. Dörren på framsidan kan vara bara en platta dörr eller du kan välja att göra det med tillräckligt djup att du kan lagra saker inom it. Ett sätt att göra detta är att helt enkelt bygga hyllor på insidan av dörren--i huvudsak att skapa en bokhylla på gångjärn-- och sedan lägga till stavar eller lister att hålla saker faller ur. Dörrar som denna, som kommer att väga mycket även utan last, är bäst monterade med piano gångjärn; tunga regelbundna gångjärn fungerar bra för standard dörrar.

Dessa garderober är också ofta kantade med cedar. Detta hjälper till att hålla nattfjärilar från kläder inuti.

Du kan även konvertera befintliga skåp till fristående garderober, oavsett vad de användes för ursprungligen, så länge de är tillräckligt stor. Återvinning inredning som detta kan spara mycket pengar och ger dig en unik förvaringsenhet också.

Inbyggd

Inbyggda ins ta mycket mindre material att bygga än fristående enheter eftersom de använder de befintliga väggarna i sin konstruktion. Du ram ut resterande väggar, och du kan använda större stud avstånd om du föredrar eftersom dessa inte är stöd väggar. Du kan antingen täcker insidan väggar med gips, eller du kan lämna dubbar öppna och använda dem när du bygger ditt lagringssystem inuti.

På tal om lagringssystem, ger inbyggda program dig fördelen med ett kommersiellt lagringssystem eller bygga din egen. Du kan använda en som bäst passar din tid, budget och lagring behov.

Glöm inte om belysning för din inbyggda. Du kan ha elektriska ledningar springa in i din garderob, använda en plug-in lampa om det finns en lättillgänglig socket inuti, eller kan du använda en billig batteridriven lamporna nu tillgänglig.Relaterade artiklar