Hur till klippa trä Baseboard medan installerad på väggen

01/18/2015 by admin

Hur till klippa trä Baseboard medan installerad på väggen

Trimma bottenplatta innan installationen är vanligtvis en enkel uppgift som kan hanteras av även de flesta nybörjare snickaren. Trimning bottenplatta som är redan kopplad till väggen utan mangling baseboard och omgivande vägg är en lite större utmaning. Det finns tillfällen när en nyligen installerade och målade baseboard behöver trimmas och tid inte kommer att tillåta för dess borttagning och ominstallation. Med lite tålamod, rätt verktyg och några användbara tips, kan du klippa bottenplatta på väggen.

Instruktioner

Skära Baseboard

•Measure lappa skäras noggrant. Detta är en felaktig snitt som blir svårt att återhämta sig från graciöst. Placera en remsa maskeringstejp i området att snittet är att göras. Tryck ner smidigt. Markera raden av snittet på bandet hela vägen över ansiktet på listerna med hjälp av en snabb kvadrat och en penna.

•Använd en sawzall eller andra återgående såg med skarpa, fin tand blad att göra snittet. Dubbelkolla att vara säker att bladet är tät. Bladet kan vanligtvis dras åt med insexnyckel eller hexnyckel. Vissa sågar kan ha tummen skruv typ fästelement och andra klipp på plats. Konsultera manualen verktyg om du är osäker på hur man dra åt bladet.

•Placera en bit 4-av 4-tums virke på golvet framför baseboard skäras. Placera den för att ge en vila och pivot punkt för att göra snittet. Placera sågen i position och köra bladet över linjen medan det är urkopplad för att se till att ståndpunkten.

•Sätt platt på golvet eller knäböja. Stöd sågen med båda händerna. Starta bladet och låt det nå full fart innan tippa den i toppen av listerna. Håll sågen stadigt, och vara beredd på sågen att studsa tillbaka. Om sågen blir bort från dig, eller känns det som det kommer, inte brottas det. Helt enkelt släppa avtryckaren, gör det möjligt att sluta och flytta sågen innan återuppta snittet.

•Flytta bladet smidigt och stadigt ner på linjen. När det närmar sig golvet, Tänk där den främre delen av bladet är. Lämna en liten bit uncut, mindre än 1/8 tum om det är möjligt. Använd en hammare och skarpa Stämjärn för att skära den resterande biten. Om den övre kanten av baseboard tas bort är drivna eller målade, skär längs denna linje med en mattkniv innan nyfikna listerna försiktigt från väggen.

•Använd målare täta för att fylla på segmentet, om någon, i gips. Jämn den med spetsen på ett fuktigt finger. Ta bort tejpen och lätt sand skurna kanten med en fin sand slippapper. Om kanten kommer att ses, Använd en liten Pensla för att tillämpa en touchup färgskikt på obehandlat trä.Relaterade artiklar