När ska man klippa Overseeded gräs med halm?

01/18/2015 by admin

När ska man klippa Overseeded gräs med halm?

Mulching en nyligen seedade gräsmatta med halm nyanser marken och hjälper till att förhindra snabb torkning av nya plantor. Kompostmaterial motverkar också ogräsfrön från spira, en viktig fråga i seedade snarare än sodded gräsmattor. Den första slåtter kan göras så snart det nya gräset är en tredjedel högre än den rekommenderade klippning höjden för att gräs. Med en gräsklippare med en vass kniv är viktigt.

Om sådd en ny gräsmatta

Plantera en ny gräsmatta från frö är oftast billigare än om sod, och du har flera sorters gräs att välja mellan. Dock första vård av gror fröet är mer kritisk, ogräs invasion är ett problem och plantering är mer begränsad. Sen sommar och tidig höst är ofta den bästa tiden att plantera eftersom marken är varm, vilket leder till snabb groning, men vädret är svalare och sommaren ogräs är mindre benägna att vara närvarande. Köpa det bästa kvalitet utsädet av en sort eller en blandning av sorter rekommenderas för ditt område.

Marktäckning med halm

Halm är ljusa, luftiga och mindre benägna att packa ner än andra täckningsmaterial och lätt kratta bort unga plantor. Torv och åldern sågspån rekommenderas inte som täckningsmaterial eftersom de är långsamma att förfalla och kan konkurrera med utsäde för fukt. Vara säker, men att få strån som är fri från ogräs eller korn utsäde.

En bale av halm som väger 60 till 80 pounds kommer att omfatta ca 1 000 kvadratfot under ett tunt lager. Om för tjock, kommer att halmen skugga de nya plantor, orsakar gulfärgning och dvärgväxt deras utveckling. Efter groning, dra tillbaka lite av halm ibland att se till att de unga plantorna är grön och blomstrande.

Kompostmaterial kan vara rakade bort din nya gräsmatta när gräset är ungefär en tum till en och en halv tum hög, även om det också kan finnas kvar för att bryta ner.

Klippa din nya gräsmatta

Olika typer av gräs har olika rekommenderade höjder för att klippa, men 2 till 3 inches är vanliga. Ta aldrig bort mer än en tredjedel av leaf bladet att hålla gräset växterna friska. För en ny gräsmatta, låt de unga plantorna växa en tredjedel högre än den rekommenderade klippning höjden före styckning. Till exempel, om den rekommenderade höjden är 3 inches, klipp då de flesta av växterna är 4 inches tall. Var noga med att använda en gräsklippare med en vass kniv för att undvika riva och mow endast när marken är fast och något torr, inte våt, för att undvika packning.

Ta hand om din nya gräsmatta

Försiktig vattning är nödvändigt för nya gräsmattor. Eftersom fröna gror, vatten lätt men ofta för att hålla dem fuktiga men inte så våt att de ruttna. När de växer, vatten mindre ofta men djupare. För att utveckla ett sunt rotsystem, gradvis minska frekvensen av bevattning under det första året.

Gödsla lätt när gräsväxter är en tum till en och en halv tum lång och sedan följa rekommendationerna för gräsmattor i ditt område efter det.Relaterade artiklar