Hur man använder marktäckare som levande marktäckning

02/03/2017 by admin

Hur man använder marktäckare som levande marktäckning

Vi kompost våra växter och trädgårdar i våras att ge dem ett nytt utseende, för att hålla ner ogräset, och att spara vatten under de varma sommarmånaderna. Vi sedan lägga ytterligare ett lager av kompost till dessa samma växter och trädgårdar i höst att skydda dem under de kalla vintermånaderna. Marktäckande används bara för att fylla i luckor eller lägga till lite färg; men kan du spara tid och pengar genom att tänka på marktäckare som levande marktäckning. Det hjälper också om du väljer rätt marktäckande för dina växter och trädgårdar.

Instruktioner

•Creeping Jenny. Detta är en av mina all-time favoriter. Creeping Jenny bildar en låg, tät matta som förvandlar en ljust gul i solen. (För mer information, se länken nedan till min artikel "Creeping Jenny.")

•Angelina. Detta är en typ av lågväxande sedum, som är ett ljust gröna under sommaren. Det är också fortfarande grönt med inslag av röd-grön under vintermånaderna. (För mer information, se länken nedan till min artikel "om du har en brun tumme, du växer fel växter.")

•Thyme. Timjan är en lätt att växa perenn ört som fungerar mycket bra som marktäckare eller levande marktäckning. Välj en krypande timjan eller ullig timjan. (Dessutom luddiga timjan känns underbart på bara fötter!) Båda typerna bildar tight mats och förblir grön under vintermånaderna.

Tips & varningar

  • Kommer du att regelbundet arbeta kompost i din marktäckande, precis som du gör varje år för din trädgård.
  • Dessa typer av marktäckande kan inte fungera lika bra i nordliga trakter med deras extrema temperaturer. Kontrollera din lokala plantskolor för inhemska växter som kan vara härdigare i ditt område.
  • Många människor väljer engelska ivy, eftersom den växer snabbt och är en evergreen. Jag anser att det bör hållas i krukor! Det är inte bara otroligt invasiv, det kan faktiskt vara destruktiva liksom. Engelska ivy kan klättra på väggarna av hus. Detta kan se ut mycket gamla världen och en bit romantisk; men kan murgrönan faktiskt skada sidorna och även strukturera av huset.


Relaterade artiklar