Hur man gör en betongplatta uppfart

02/03/2017 by admin

Att göra en betongplatta uppfart är en utmanande uppgift. Förbereda jobbet för betongen Häll är mindre av en utmaning och kan ske enkelt som mest behändiga husägare. Förberedelse arbetet innefattar gradering, enkel form inställning, placering av armeringsjärn, och inställningen omkostnader eller skridar. Men den faktiska hälla, utsläppande och efterbehandling av ett stort område av betong är ett jobb som bäst uppnås med professionell hjälp. Eftersom betong placering och efterbehandling kan kontrakteras separat från formuläret inställning och förberedelser, kan du spara mycket pengar genom att göra förberedelserna själv.

Instruktioner

•Level smutsa. Jorden måste vara tillräckligt stabilt för att stödja vikten av betong. Grade området platta till en nivå 3 1/2 inches under nivån på garage golvet. Jorden bör graderas så att ca 1/4 tum till fot (1 procent) nedgången från garaget på sista betongytan för vattenavrinning. Om det finns inget garage inblandade i din projekt som formuläret avsluta nivå till 3 1/2 inches ovanför finish grade pad som enheten kommer att vara placerade.

•Mark ut omkretsen av enheten, inklusive sidan mot garaget, med ditt garn och krita. Med hjälp av kvadratiska blade spade, gräva 12-tums med 6-tums fundament på alla kanter av stålämnen att förhindra kanten går sönder. Typiska uppfarter från garage till gatan är 16-fot bred, så att två bilar parkering.

•Nail tillsammans 2-av-8 styrelser att köra från trottoaren till garage platta. Rada upp insidan ansikte i formuläret med din layout snöre, som ska placeras på smeten styrelsen eller offset insatser (se bilden nedan). Kör 1-av-2 stakes lodrätt bakom form styrelser varje 4 fötter med garnets för att hålla styrelser raka.

•Ställ in din layout garn med en 1 procent hösten-bort från byggnaden, sedan nail formulären till insatserna. Detta kommer att ge den nödvändiga dräneringen.

•Styr 1-av-2 insatser i 45 graders vinkel bakom form styrelser varje 4 fötter med garnets för att hålla styrelser raka. Placera tillfälliga kicker stakes inuti formulären att hålla formulären stagade tills betongen hälls.

•Placera 1/2-tums armeringsjärn, topp och botten, i omkretsen fot hängde utanför form styrelser slips tråd. Denna armeringsjärn ska vara placerade på alla fyra sidor av uppfart stålämnen.

•Kapa och plats 3/8-tums armeringsjärn på 24 inches på centrerar att bilda en stål matta i området uppfart platta. Mattan ska köras i rät vinkel till garageporten att starta. Slips bort mattan för att armeringsjärn i fundament att ge fortlöpande förstärkning i uppfarten plattan.

•Placera 2-gånger-4 omkostnader till formuläret vikar som är 10 fot av 16 fötter från ena änden av enheten till den andra. Skär 2-gånger-4 skridar med 1-av-2 öron på vardera änden av balken att passa i varje vik till nivå konkret som det hälls. Allmänna omkostnader eller skridar är spikade till 1-av-2 insatser eller definiera i särskilda metall avdragare stift så att botten av skridar är verkligt slut nivån på uppfarten.

•Sätt betong från låg slut till hög slut. Premix och pumpa används allmänt av professionell Slutbehandlare. Betongen pumpas upp i att fylla alla vikar lika och rodded av för att uppnå en ungefär lika finish yta. Omkostnaderna är drog ut och kastas åt sidan. Betongen är komprimerad, tillåtet att bota, om nödvändigt, och hand eller maskin slutade med en stål murslev tor en smidig, glättad finish.

•Använd den slutliga finishen efter plattan är plan och slät. Den vanligaste finishen är en icke-slip, som appliceras med en styv borst kvast. Rörelsefogar är beskrivs i platta yta med V mursleven och jobbet är slutfört.

Tips & varningar

  • Blöt ner platta området innan hälla att kontrollera inställningen. Kontrollera med premix företaget att få en lämplig konkreta blandning för området och vädret dagen av Häll.
  • Betong är föremål för sprickbildning. Bästa praxis är att placera armeringsjärn förstärkning i plattan och tjockna kanterna. Rörelsefogar bör vara beskrivs i ytan som behövs. Kontrollera med din lokala byggnad avdelning för speciella krav och för information om markförhållanden. Kom ihåg att efterbehandling stora ytor av betong är en yrkesverksamhet och söka hjälp om du behöver den.


Relaterade artiklar